Papatya Suyu ile Saç Açma

Güzelliğin abideleri olan hanımların en önemli hobileri ve de tutkuları arasında saçlarıyla oynamak gelir. Kimi zaman kestirip kısaltırken, kimi zamanda şeklini veya rengini değiştirmek isterler. Saçların rengini değiştirme hususunda bilinen en önemli yöntemler nitekim saç boyatma uygulamalarıdır. Ancak kimyasal maddeler içeriyor olmaları dolayısıyla saçlara ve saç derisine ciddi zararları söz konusudur.

Bu yüzden binlerce yıl öncesine uzanan bir deneyim hâlâ etkisini korumakta ve birçok kişiye doğal imkanlar sunmaktadır. Yaz aylarıyla birlikte kadınlarda da değişime vesile olan günümüz modası papatya suyu ile saç saçma yöntemidir. Hem doğal ve hem de ekonomik bir yöntem arayanlar için en ideal saç rengi değiştirme yöntemlerinin başında gelen papatya suyu ile saç açma, hâlihazırdaki saç renginin 2 – 3 ton daha açılmasına olanak sağlamakta ve saçlara hiçbir zarar vermemektedir.

Papatya Suyu ile Saç Açmada Bilinmesi Gerekenler

Evvela papatya suyu ile saç açma yöntemi doğal olması dolayısıyla bilindik saç boyaları gibi farklı renkler elde edilemez ve daha çok saç renginde 2 – 3 ton açma sağlanabilmektedir. Papatya suyuyla saç rengi açma işleminin yapılabilmesi için öncesinde saçların boya işlemine tabi tutulmaması gerekmektedir, çünkü kimyasal etki bulunduğundan saçları olumsuz etkileyecektir. Pek bir zararı söz konusu olmasa da iyi yıkanmaması durumunda saçlarda kırılmaya neden olabilmektedir.

Papatya Suyu Nasıl Elde Edilir?

Bu durum için gereken iki önemli malzeme bulunur. Bunlar; 1 LT su ve kurutulmuş papatyalardır. Doğadan papatyalar toplanıp güneş altında kurutulabileceği gibi aktarlardan da temin edilebilir. Papatya suyu temel olarak kurutulup suda kaynatılır ve akabinde soğutulduktan sonra saçlara uygulanır. Uygulama sonrasında ise saçlar durulanır.

Bir avuç dolusu yaklaşık 30 grama tekabül eden kurumuş papatyalar orta yoğunluktaki saçlar için 4, kısa saçlar için 2 bardak suda kaynatılır. Sonra 15 dakika kadar soğuma bırakılıp sprey veya doğrudan saçlara uygulanır. Akabinde birkaç dakika bekletildikten sonra bol ılık suyla saçlar durulanır.

Papatya Suyu ile Saç Açma Süreci

Saç boyaları gibi anında etki göstermemekte ancak birkaç uygulama sonrasında istenilen sonuç elde edilebilmektedir. Ayrıca saç yapısına göre farklılık göstereceğinden kimisinde ilk denemede etki gösterirken, kimilerinde de 4 -6 deneme sonrasında etki göstermektedir.

Öneriler

Saçların açılmasıyla birlikte güçlendirilmesi de isteniyorsa papatya suyuna az miktarda limon suyu atılabilir. Ancak limon asidik olduğundan saçlara zarar verebilir. Bunun için suyla iyice seyreltildikten sonra kullanılmalıdır.

Uyarılar

Papatya Suyu istenmeyen renk oluşturabileceğinde evvela saçın küçük bir kısmına uygulanmalıdır. Saçlara zarar vermez ancak saçta kalması durumunda kırılma ve kopmalara neden olabilir.